T8 - visgerechten 13qr.nl / koken / T8 - visgerechten 1
ÿþ Ultraplus schalen VISGERECHTEN Vis Mediterrané 500 gram visfilet (bijv. kabeljauw), 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels bloem, 50 gram champignons, 2 kleine preien, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels boter, 150 ml. tomatenstukjes, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 2 eetlepels sherry, 2 eetlepels room, 2 eetlepels geraspte kaas, zout, peper Snijd 500 gram visfilet in stukjes van 4 cm en besprenkel met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels bloem. Maak 50 gram champignons schoon en snijd in schijfjes. Snijd 2 kleine preien in ringetjes. Hak 1 ui fijn en pers 1 teentje knoflook. Verhit 3 eetlepels boter in de schaal, voeg de gesneden groenten toe en verhit 5 minuten op 850 watt (roeren!). Voeg zout en peper toe naar smaak. Schep de helft van de groenten uit de schaal, leg er de visstukken in en daarop weer de rest van de groenten. Leg hier 150 ml tomatenstukjes op. Breng verder op smaak met 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout, peper en 2 eetlepels droge sherry. Bakken op 200 °C en magnetron 600 Watt, 20 minuten, afgedekt met het deksel waar de Crazy Potatoes inzitten. Verwijder dan het deksel met de aardappels. Voeg 3 eetlepels room en 2 eetlepels geraspte kaas toe en zet nog 10 minuten in de oven 200 °C en magnetron 600 Watt, om bruin te laten worden. Gegratineerde kabeljauwfilet 500 gram kabeljauwfilet, 250 gram fijne champignons (in plakjes, voorgekookt), 2 eetlepels maïsmeel of bloem, 30 gram boter, 150 ml. visbouillon, 75 gram geraspte Parmezaanse kaas, 250 ml. room, 50 gram Parmezaanse kaas in plakjes Warm de oven voor op 210°C. Snijd de kabeljauw in grote dobbelstenen. Leg hiervan een laag in de UltraPlus 3L-schaal, daarop de champignons en daarop weer een laag vis. Smelt in een pan de boter, voeg het maïsmeel toe, meng tot het meel in de boter is getrokken. Al roerend met de Kunststof Garde beetje bij beetje de bouillon toevoegen; wachten tot de saus olieachtig wordt. Pan van het vuur halen en met de Spatel de room en de helft van de gemalen kaas erdoor spatelen. Giet deze saus over de vis. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas en de plakjes kaas. Afdekken met het deksel en gedurende 35 minuten op 210°C in de oven zetten; hiervan de laatste 15 minuten zonder deksel. Of zet 6 minuten in de magnetron op 750 Watt. Opmerking: Als u dit gerecht in de magnetron wilt bereiden, zal de bovenkant niet krokant worden. Vispastei 7 plakjes bladerdeeg (diepvries), 400 gram gekookte visfilets, eventueel wat gekookte garnalen en/of mosselen, 40 gram boter, 1 ui, 1 theelepel mosterdpoeder of wat mosterd, snufje tijm, 150 gram champignons in vieren gesneden, 50 gram bloem, 33/4 dl melk, 1/8 I. room, 2 eetlepels droge witte wijn, 1 theelepel worchestershire saus, 3 theelepels bouillonpoeder, gemalen witte peper, eventueel aromat Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries zodat ze kunnen ontdooien. Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de visfilets in een Microplus schaal in de magnetron (paar minuten op half vermogen, afhankelijk van de dikte van de filets). Doe de melk, de room, de witte wijn de worchestershire saus en bouillonpoeder bij elkaar in de Quickshaker of in de Mix-n-Meet. Fruit de ui met het mosterdpoeder (of mosterd) en de tijm in de boter. Doe de bloem en de stukjes champignon erbij en laat ze even meekleuren onder voortdurend roeren met de roerlepel. Giet onder voortdurend roeren het melkmengsel er doorheen en laat dit, nadat het gebonden is, nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep er nu voorzichtig de stukken gekookte vis (en eventuele garnalen en/of mosselen) doorheen. Proeven en op smaak brengen met witte peper. en eventueel aromat. Vet de Ultraplus schaal in en bekleed de binnenkant met 4 bladerdeegplakjes. (1 op de bodem, 4 halve tegen de zijkanten en 1 in stukjes om de gaatjes er tussen op te vullen). Duw de blaadjes tegen en op elkaar. Schep hierin de visragout en leg hierop de overige 3 bladerdeeglapjes (die u zo aan elkaar gerold / geplakt heeft dat de bladerdeeglap als deksel op de visragout past). Leg deze deeglap op de visragout en stop de randen iets in. Maak in het midden een gaatje van ongeveer 1 cm in het bladerdeegdeksel en bestrijk de bovenkant met boter of wat melk. Bak de Vispastei eerst 15 minuten in de voorverwarmde oven op 220°C en daarna nog 20 minuten op 175°C. Heerlijk met een frisse groene salade!. TIP 1: Vis kunt u gaar maken in het serveerwonder. De vis zouten en in het vergiet leggen, kokend water op gieten, deksel erop en zo 20 minuten laten staan. U heeft nu perfect gepocheerde vis! TIP 2: De "ragout" voor deze vispastei kunt u al eerder klaarmaken. Bewaar hem dan in een Tupperware kom in de koelkast totdat u de vispastei verder afmaakt in de Ultraplus schaal. - 11 - 12/03/2007
Smakelijk eten!